منظور از تولید محتوا چیست؟
در این ویدئو در رابطه با تولید محتوا صحبت خواهم کرد. موضوعی که بسیاری از افراد راجع به آن صحبت کرده و تعابیر و تفاسیر مختلفی در رابطه با آن وجود دارد.
انتظار دارم بعد از چند دقیقهای که در این ویدیو صحبت میکنم، کاملا متوجه بشوید که هرگاه صحبت از تولید محتوا میشود منظورمان دقیقا چه چیزی است.
وقتی حرف از تولید محتوا میشود، درست است که میگوییم تولیدِ محتوا؛ ولی عموما منظورمان تمامی مراحلی است که برای تولید، ویرایش و انتشار محتوا انجام میدهیم. در مرحله اول، محتوا را تولید، در مرحله دوم به سراغ ویرایش آن و در مرحله آخر محتوای آماده شده را در پلتفرم یا پلتفرمهای مدنظر منتشر میکنیم. از طرفی وقتی از تولید محتوا صحبت میکنیم عموم افراد فکر میکنند که فقط باید محتوای ویدیویی تولید کنند. تولید محتوا فراتر از این صحبتها است و فقط به ویدیو محدود نمیشود.
قالبهای تولید محتوا
تولید محتوا شامل ۴ قالب اصلی میباشد که هر کدام از این قالبها شامل زیرمجموعههایی هستند.
انواع قالبهای تولید محتوا عبارتاند از: قالب متنی، قالب صوتی، قالب تصویری و قالب ویدیویی. برای مثال صوت یا پادکست مثالهایی از محتوا در قالب صوتی هستند. عکس و اینفوگرافی هم مثالهایی هستند که در قالب تصویری جای میگیرند. اینفوگرافی یعنی به جای یک متن ساده، یک تصویر که داخل آن یک سری اطلاعات بصری را که به زیبایی در کنار هم قرار دادهایم به مخاطب ارائه دهیم. وقتی از متن صحبت میکنیم، میتواند همان متن سادهای باشد که معمولاً به عنوان مقاله میشناسیم.
قالب ویدیویی هم دارای مثالهای متعددی میباشد که اکثرا با آن آشنایی داریم؛ مانند همین محتوای ویدیوی بالای مقاله که شما میتوانید آن را مشاهده کنید.
ابزارهای تولید محتوا
خیلی اوقات که راجع به تولید محتوا صحبت میکنیم، اشتباها فقط روی تجهیزات و ابزارهای تولید محتوا متمرکز میشویم. با اینکه تجهیزات و ابزارهای تولید محتوا مهم هستند ولی از اولویت بالایی برخوردار نیستند. اولویت بالاتر برای استراتژی تولید محتوا میباشد.
با این نوع نگاه، وقتی صحبت از ابزارها و تجهیزات تولید محتوا میشود؛ حتی اپلیکیشنها و نرم افزارهای مربوط به ویرایش محتوا هم در قالب ابزارهای تولید محتوا قرار میگیرند.
بسیاری از افراد در زمینه تولید محتوا، تجهیزات را تهیه میکنند و کار با اپلیکیشنها و نرم افزارها را یاد میگیرند. به عنوان مثال برای ویرایش عکس فتوشاپ (Photoshop) و برای ویرایش فیلم، پریمیر (Premiere) را به صورت حرفهای یاد میگیرند. ولی در نهایت که محتوا تولید میکنند و داخل سایت، پیج اینستاگرام و یا در شبکه های اجتماعی دیگر منتشر میکنند، نتیجه نمیگیرند.
استراتژی تولید محتوا
تمامی مراحل گفته شده تنها قسمتی از ماجرای تولید محتوا است. در تولید محتوا بخش مهم دیگری به نام استراتژی تولید محتوا وجود دارد. به معنای تفکری که به واسطهی آن، چینش محتوا را انجام میدهیم؛ به تعبیری همان چیدن تکههای پازل در کنار یکدیگر.
در واقع میخواهیم تصویری از خودمان را به مخاطب نشان بدهیم؛ هدف ما این است که مخاطب، تصویر ما را ببیند و در نتیجه تصمیم بگیرد که این تصویر را میخواهد یا خیر. این تصویر میتواند محصول فیزیکی، محصول آموزشی یا خدماتی باشد که ما ارائه میدهیم. خیلی از افراد به دلیل اینکه قطعات و تکههای پازلشان را به اشتباه در کنار یکدیگر قرار میدهند و بدون استراتژی تولید محتوا میکنند، برنامه هدفمندی برایشان حاصل نشده است و در آخر هم ناراحت هستند که چرا مخاطبین آنها را ندیدهاند و چرا فروش نداریم! آیا تکههای پازلمان را به درستی در کنار یکدیگر چیدهایم که مخاطبین تصویری زیبا یا حداقل شفاف از ما ببینند و تصمیم بگیرند که آیا این تصویر زیبا را میخواهند یا خیر؟
با همین مثالی که بیان شد، اول باید تکههای این پازل را به درستی در کنار یکدیگر بچینیم که مخاطب در کنار لذت بردن از آن، متوجه هم بشود که حرف ما چه چیزی است.
در زمینه فروش نیز که قصد جذب مخاطب را داریم، با استفاده از مسائلی که در تولید محتوا وجود دارد این کار را انجام میدهیم. مخاطب را با تولید محتوای هدفمند جذب میکنیم و در ادامه و در سلسه عملیاتی که با استفاده از قیف فروش انجام میدهیم محصول خود را به دست مخاطبی که مشتری ما است میرسانیم.
راجع به همه این مسائل بیشتر صحبت میکنیم و این سلسله ویدئوها و مقالات را ادامه خواهیم داد تا کاملاً با تمامی این کلمات و اصطلاحاتی که در این مقاله راجع به آنها صحبت کردیم بیشتر و بهتر آشنا بشوید.
سوالات و نظرات خودتان را از طریق درج دیدگاه در پایین مقاله مطرح کنید.
درباره سید احمد داداش نژاد
کار اصلی من ارائه آموزشهای کاربردی به شما کارآفرینها و مدیران برای رشد کسبوکار هست تا به جایگاه واقعی خودتون برسید.
نوشته های بیشتر از سید احمد داداش نژادمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
4 دلیل ضروری برای این که چرا هر کسبوکاری به وبسایت نیاز دارد
دلایل زیادی جهت ضروری بودن وبسایت برای هر کسبوکاری وجود دارد که در این ویدیو، 4 مورد از مهمترین آنها را بیان کردم.
صفر تا صد مراحل ایجاد وبینار در ایسمینار + فیلم کامل
با برگزاری وبینار میتوانید به دور از دردسرهای معمول تولید محتوا در بسترهای دیگر، جذب مخاطب و در نتیجه فروشتان را افزایش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید